February 3rd

FORG1VEN247

Σ' άρεσε;

Διαβάστε την συνέντευξη του FORG1VEN247 παίκτη League of Legends, για την ομάδα των Test your Limits. Ο ρόλος του είναι αυτός του AD Carry και ίσως είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα, τουλάχιστον βάση Elo. 2477 Elo Season 2, 2400+ Elo περίπου στη Season 3 και συνεχίζει. Έχει το υψηλότερο Elo απο οποιονδήποτε Έλληνα παίκτη και βρίσκεται στην κορυφή του ladder στον Nordic East server. Ποιός πιστεύει ότι είναι ο Ολυμπιακός του Ελληνικού LoL; Ποιους Έλληνες παίκτες θεωρεί ότι μπορούν να σταθούν σε international level; Γιατί χάνουν οι Ελληνικές ομάδες 2-0 απο τις ομάδες του West και τι έχει να πεί για τις διαφορές των 2 server; Δείτε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στην απολαυστική συνέντευξη του Forgiven που ακολουθεί!!

 

FORG1VEN247 meets Magic the Gathering

– Αρχικά για όσους δε σε ξέρουν, να συστηθείς στο κοινό σου και να μας πεις κάποια πράματα για το competitive background σου.

 Για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Τζωρτζίου aka TyL FORG1VEN/FORG1VEN247, είμαι 20 χρονών και σπουδάζω Φυσιοθεραπεία (2ο έτος). Αποφάσισα να ασχοληθώ με το League οf Legends μετά από την παρακμή του καλύτερου παιχνιδιού που έχω ασχοληθεί, Counter-Strike 1.6, όπως επίσης λόγω της απίστευτης δημοφιλίας του LoL τότε και τώρα. Έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με το CS 1.6 και ημιεπαγγελματικά με το DotA (στο εξωτερικό)

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, ο αγαπημένος σου ρόλος είναι το AD carry. Εσύ τον διάλεξες ή προέκυψε παίζοντας και γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό;

  Όταν άρχισα να παίζω, μέχρι τα 24-25 lvl έπαιζα αποκλειστικά top lane (σίγουρα κάτι θα έχεις ακούσει για Michael Jarvan) μέχρι να έρθει η στιγμή που σε ένα game, ο αντίπαλος “ζουγκλέρ” ήρθε 6 φορές επάνω στο 9. Μετέπειτα αποφάσισα να ασχοληθώ με το AD-Carry.

Αν έβγαζαν skin Michael Jarvan με φανέλα των Bulls και το 23 στην πλάτη, θα γύρναγες στο top;

 Γίνε Άρης για να γουστάρεις γιατί ΠΑΟΚ είσαι.

Χαχα, τι ομάδα υποστηρίζεις παρεμπιπτόντως;

  Υποστηρίζω Άρειανάρα, αν και τελευταία δεν ασχολούμαι λόγω των ατόμων που έφεραν τον Άρη στην κατάσταση που τον βλέπουμε σήμερα.

Μπορείς να μου κάνεις έναν παραλληλισμό των Ελληνικών LoL ομάδων με τις Ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου; Δηλαδή ποιος είναι ο Ολυμπιακός του Ελληνικού LoL;

 Αντικειμενικά πάντα (έχω παίξει άπειρες φορές αντίπαλός τους), οι Test Your Limits. Συνήθως οι περισσότερες άλλες ομάδες σπάνε μετά από ένα μικρό διάστημα, οπότε θα ήταν αβάσιμο να έκανα κάποιον άλλον παραλληλισμό.

Γιατί ο Forg1ven δεν κάνει μια ομάδα ή δεν μπαίνει σε μια ομάδα, αλλά προτιμάει να είναι “αλλαγή” στους Test your Limits, ενώ υποτίθεται ότι είναι ο καλύτερος στη θέση του -τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που μιλάμε; (Σημείωση Συντάκτη: η συνέντευξη πάρθηκε πριν ανακοινωθεί η αλλαγή στο line-up των Test your Limits)

  Ύστερα από πράγματα που διαπίστωσα και καταστάσεις που έζησα και δεν θέλω να τις ξαναπεράσω, κατέληξα σε αυτή την απόφαση. Στους TyL δε παίζω μόνο γιατί πριν μπω ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και γιατί υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των παικτών. Σκέψου το έτσι: Βγαίνεις από TyL, κάνεις ομάδα, αν κάνεις ομάδα ποιους θα πάρεις, θα είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους? Και αν ναι θα το βγάλουν, η θα σε κάνουν να χάσεις περισσότερα μαλλιά? Αν δεν σε ικανοποιεί αυτό ερμήνευσε το έτσι: Δεν θα ήθελα να ξαναπαίξω σε ομάδα με κανέναν από τις προηγούμενες ομάδες μου, εκτός από EvilQlown/Nasomaniac.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής μία μέρα που να σκεφτώ: Ξες κάτι, μήπως ήρθε η ώρα να την κάνεις? Είμαι ικανοποιημένος και γουστάρω την φάση, απλά και όμορφα. Τώρα το αν αύριο ή οποτεδήποτε, διαβάσεις ότι βγήκα ή έφαγα kick ή και εγώ δε ξέρω τι, είναι κάτι το τελείως άσχετο.

Test your Limits

ΔΕΘ 2012: Test your Limits & Cowboy

Πως βρέθηκες να παίζεις στην τωρινή σου ομάδα, τους TyL;

 Ε μετά από αρκετά ματς ως αντίπαλός τους, όπως επίσης ήμουν και φίλος με τα παιδιά, προέκυψε θέμα στο Side Event της Δ.Ε.Θ και με προσέγγισαν για να subb-άρω για αυτούς στο τουρνουά και φυσικά δέχτηκα (είχα αποκλειστεί τότε με την τότε ομάδα μου, τους pentakill). Ε και με δεδομένο ότι δεν θέλω να παίξω με κάποια άτομα από διάφορες ομάδες, είμαι ακόμα στην ομάδα.

Εξαιρώντας τον εαυτό σου, ποιους θεωρείς top AD Έλληνες;

– Έχουμε αμοιβαίο σεβασμό με τον Νίκο (MasterMinD), από κει και πέρα δε θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι υπάρχουν ‘top’ ΑD-Carry Έλληνες παίκτες, σίγουρα καλοί όμως είναι οι DoNJ10,Oathbraker και k1ngdon.

Γενικά ανεξαρτήτως ρόλου ποιοι άλλοι Έλληνες θεωρείς πως παίζουν σωστά τον ρόλο τους, είτε αυτός είναι Jungle είτε AP mid κοκ.

 Jungle: Evil Qlown – Mid: Galatas, O Toodlesz στο μέλλον – Support: Alexander/Salpi/Spiderpit/NassiC (υπάρχουν πολλοί καλοί support παίκτες και αυτό είναι ευχάριστο για ‘μένα..!) – Top: Ούτε καν, αν και κάτι μου λέει ότι σύντομα θα υπάρξει κάποιος παικταράς στο top (Σημείωση Συντάκτη: εννοώντας MasterMind)

  Πρόσφατα το Clanbase ανακοίνωσε το Nations Cup για LoL και χρίστηκες αρχηγός της Ελληνικής ομάδας. Ποια θα είναι η βασική 5αδα;

 To Clanbase ανακοίνωσε ότι δε θα υπήρχαν prizes ούτε για τον 1ο και έτσι σχεδόν όλοι οι Captains δήλωσαν παραίτηση για αυτό το λόγο, συνεπώς αναβλήθηκε για την Άνοιξη (βάση αυτών που ειπώθηκαν), πάντως αν ξεκινούσε αύριο η πεντάδα θα ήταν: EvilQlown / galatas / FORG1VEN-Alexander / Mastermind.

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα Ελληνικά team και τα κορυφαία ξένα; Γιατί, κάθε φόρα που γίνονται cross realm qualifiers τα Ελληνικά team χάνουν 2-0 από τον πρώτο γύρο. Φταίει η έλλειψη practice; Οι ξένοι κάνουν ποιοτικότερο practice; Είναι θέμα skill, ή μήπως κάτι άλλο;

 Είναι πάρα πολλοί παράγοντες, Ικανότητα – Ομαδικότητα – Ψυχολογικοί Παράγοντες – Φόρμα – Προπόνηση. Οι ομάδες του εξωτερικού έχουν τα επιπλέον πλεονεκτήματα ότι παίζουν με ομάδες καλύτερες από αυτές με τις οποίες παίζουν οι ελληνικές, όπως επίσης ότι η πλειονότητα των παικτών είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Αλλά γενικότερα να το θέσω πιο σωστά, οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες είναι πίσω ακόμα, κυρίως σαν νοοτροπία.

-Ξεκινώντας να παίζεις LoL ποιους παίκτες είχες σαν “πρότυπο” και τι πιστεύεις για αυτούς τώρα, έχεις αλλάξει γνώμη για κάποιους;

-Όταν άρχισα να παίζω AD-Carry αποφάσισα να βλέπω τα streams 2 μόνο ατόμων, του Chaox και του Doubleliftuuuu, δεν μου αρέσει να βλέπω μόνο την ικανότητα τους, αλλά με ενδιαφέρει κατά πόσο περνάω ευχάριστα την ώρα μου μαθαίνοντας, και αν είναι και μεγάλες προσωπικότητες τόσο το καλύτερο, το μοναδικό AD που θα ήθελα να δω να streamάρει είναι ο WeiXiao από WE.

Gaming Festival 2012: Cowboy & FORG1VEN247

Από τα ξένα team, ποιο υποστηρίζεις;

 Ξένα team υποστηρίζω CLG καθώς και ΤSM, είμαι πολύ mainstream ε, χαχαχα.

Για τους MYM, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Go4LoL στον Nordic East server, τι πιστεύεις;

 Κακές μονάδες, καλή ομάδα, αλλά παικταράς ο Czaru και ο Kub0N. Βέβαια από κάποια στιγμή και μετά όταν είσαι τόσο καιρό ομάδα και έχεις φάει 150 κατραπακιές κάποια στιγμή θα κάνεις την υπέρβαση, δε γίνεται.

  Γενικά τι διαφορές βλέπεις ανάμεσα σε East και West server σε επίπεδο παικτών, αλλά και ομάδων;

 Μεγάλο, βασικά όχι απλά μεγάλο, ΜΕΓΙΣΤΟ. Από τους top100 εδώ East, είτε S2 είτε PreSeason 3, ζήτημα να αξίζουν οι 10 (imho). Στον West, μεγαλύτερο ELO, καλύτεροι παίκτες, λιγότερα trolls, μεγαλύτερος ανταγωνισμός, μικρότερα queues. H καλύτερη ομάδα στον East θα ήταν μέσα στις καλύτερες  30 του West.

Συμφωνείς με την κίνηση της Riot να αποκλείσει από τη Season 3 όσους pro παίκτες κρίθηκαν toxic για το community βάση της συμπεριφοράς τους (βλέπε IWillDominate στην Αμερική και DarkwinJax, Wizikx και άλλοι στην Ευρώπη); Τι πιστεύεις για το LoL community στον East server;

 Ίσως το μοναδικό μέρος που διαφωνώ είναι με το timing που γίνονται αυτά, εδώ τις προάλλες σε παίκτες μιας ομάδας έριξαν permaban  1 μέρα πριν τα Quals, απαράδεκτο, αυτό το κάνεις πριν καν γίνουν τα πρώτα quals ή γενικώς  όσο νωρίτερα γίνεται.  Όσο για την άλλη ερώτηση, είμαι και εγώ ο ίδιος εν μέρη toxic player, ίσως ακόμα και τώρα, so δε με συμφέρει…!

– Στη season 3 πως βλέπεις το ρόλο του AD carry σε σχέση με τη season 2; Πιο δυνατό, αποδυναμωμένο ή το ίδιο;

 Το Patch κατά τη γνώμη μου είναι πλέον των solo-laners, κυρίως των top. Τα Items των AD έφαγαν χοντρό nerf, Η πλειονότητα των Champions επίσης (π.χ. Graves, Ezreal) και η υπερβολή εδώ είναι ότι όχι μόνο γίνεται αυτό, αλλά παράλληλα ‘boostaran’ και τους αντιπάλους των ΑD όπως και τα items που χρησιμοποιούν. Σαν προσωπική εκτίμηση θεωρώ ότι η ικανότητα να ‘κουβαλήσεις’ games σαν AD μειώθηκε κατά 20 με 25%.

Ανεβάζουν AD-Champions που χρειάζονται τις μισές ικανότητες που πρέπει να έχει κάποιος σαν παίκτης, π.χ. από Vayne κλπ πήγαμε τώρα κυρίως σε Caitlyn-Miss Fortune, φοβερή δυσκολία οι 2 τελευταίοι champions ε; Δηλαδή με λίγα λόγια ένα άτομο που έχει πρόβλημα στα trades/farming/positioning είναι πλέον υπερβολικά πιο άνετος. UNREAL!

  Πιστεύεις στο Elo Hell, δηλαδή ότι μπορεί σε βάθος χρόνου να μην μπορείς να ξεκολλήσεις από ένα συγκεκριμένο elo; Ποιος θεωρείς ότι είναι ο καλύτερος champion για να ξεκολλήσει κάποιος;

 Elo Hell δεν υπάρχει και συγγνώμη σε όποιους δυσαρέστησα, αν είσαι ικανός αργά η γρήγορα θα ξεφύγεις από εκεί, δε πα να έρθει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Champion δεν υπάρχει, απλά ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο εξής. Παίζεις αποκλειστικά ένα ρόλο – Ασχολείσαι μόνο με 2-3 με το ζόρι ήρωες, γίνεσαι πολύ καλός με αυτούς – GG WP, Εξάλλου σκέψου, οι περισσότεροι γνωστοί παίκτες ανέβηκαν παίζοντας 1 ρόλο και λίγους ήρωες και το ίδιο μπορείς να πεις και για μένα που έπαιζα παλαιότερα μόνο Ashe και Tristana.

Forg1ven Graves

FORG1VEN247 on Graves

  Ποια είναι ως τώρα η καλύτερη στιγμή σου στο LoL και ποια η χειρότερη;

 Καλύτερη το 1vs5 εναντίων των TYL στον προ-ημιτελικό του Greek Launch Event και χειρότερη τα ypernerfs που έφαγε ο αγαπημένος μου ‘Dead Men Walken – K1NG AD’ Graves

– Νομίζω δεν χρειάζεται να το ρωτήσω, αλλά, αγαπημένος χαρακτήρας ο Graves;

 Αυτονόητο, αλλά λατρεία και η “LordVayne”.

– Ποιος champion πρέπει να γίνει delete από το game;

 Teemo, Warwick. Όχι 100%, άλλα 250%

Μόλις έχασες όλο το γυναικείο κοινό, να ξέρεις..! Σε ευχαριστώ  πολύ για το χρόνο σου. Αν θέλεις κλείνοντας να κάνεις κάποια shoutouts στο κοινό σου.

 Lefteris “WaR” Patsatzis, με γνωρίζει από σπόρο και συνεργάστηκα με αυτόν στο Counter-Strike 1.6. Αν δεν υπήρχε αυτός πιστεύω ειλικρινά ότι δεν θα υπήρχα σαν παίκτης σε κανένα game. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ τώρα που είχα την ευκαιρία να το δει κάπου δημόσια. Καβαλιώτης, Captain, μέλος Εθνικής, πολύ καλός φίλος. Γιώργος “Hatred” Τζωρτζίου, ο μεγαλύτερος “καρκινιάρης” αδερφός μου. Παναγιώτης “MustFaceCheck” Λουτατίδης το Εθνικό μου Πηγούνι και αδικημένος 250%. DD Knifer που ήταν ο πρώτος που με ανακάλυψε. Nίκος “Pzil” Αλεξόπουλος μέγιστο χαζοπαλίκαρο και Βασίλης “[FuBaR]d1af” Αποστόλου ποτάμι.

CowboyTV News
By CowboyTV News on February 03, 2013 09:46PM

SHARE THIS
    Share on Twitter Share on Gogole
Champion Rotation
Diana
Gangplank
Janna
Jhin
Malphite
Nidalee
Quinn
Thresh
Vel'Koz
Xerath
 Thresh
487RpPoints.png
 Lulu
440RpPoints.png
 Fizz
440RpPoints.png
 Malphite
292RpPoints.png
 Amumu
- Surprise Party
675RpPoints.png
 Zed
- Shockblade
487RpPoints.png
eSport iViews
MILL IlookprettyLeague Of Legends
VG LelenagaLeague Of Legends
Παύλος Hearthstone
Instict AmuzemeHearthstoneLeague Of Legends
Hara Hearthstone
VG AtroposOther
GROF DakillahCounter-Strike
VG WEACounter-Strike
REG SpinalogamanHearthstone
WildPanda & FrostLeague Of Legends
H2K FORG1VENLeague Of Legends
WRTP MIMIMICHEATERCounter-Strike
VG SomiTequilaHearthstone
OC ATHANASHearthstone
AD Finem LikeABawseHearthstone
VG GagaiLeague Of Legends
DD NasomaniaccCLeague Of Legends
Jungler konDzisanLeague Of Legends
Splyce Nisbeth (ex DIG EU)League Of Legends
NL SherVangooHeroes Of The Storm
Elysium DestinyLeague Of Legends
VG PrinceStarcraft II
Fnatic ShadHeroes Of The Storm
H2K FORG1VENLeague Of Legends
NL BondasCounter-Strike
Team Unikrn GinaCounter-Strike
Milenium iLookprettyLeague Of Legends
TL ChrisHeroes Of The Storm
FearlessLeague Of Legends
x6tence TSACKCounter-Strike
VG EMIYALeague Of Legends
VG kkGCounter-Strike
ATNF CaitLeague Of Legends
OnTop TranslogicLeague Of Legends
On Top R1ou 08/10/15League Of Legends
VG AnOnPsyckOLeague Of Legends
VG The MistaGeneral EsportsOther
Streamer Alert - FallenAngelLeague Of Legends
PulmaniacHearthstone
VG LoganHearthstone
EG PrjCounter-Strike
Pokemon Toller WebGeneral EsportsOther
Twisted FusionHeroes Of The Storm
Kamil Muranksi minesweeperGeneral EsportsOther
KeSPAStarcraft II
Flash SCIIStarcraft II
CJ Entus Byul Starcraft II
The Judge, LoL streamerLeague Of Legends
Deilor Fnatci coachLeague Of Legends
Dignitas CoreJJLeague Of Legends
Ben BrodeHearthstone
Gambit P1noy League Of Legends
DexterLeague Of Legends
H2K Pr0llyLeague Of Legends
Pawn&DeftLeague Of Legends
FroggenLeague Of Legends
LocodocoLeague Of Legends
MarzitoHearthstone
CW Freeze League Of Legends
OnTop EleAleLeague Of Legends
TSM Bjergsen-CarmacLeague Of Legends
CLG bot laneLeague Of Legends
C9 Meteos at eslLeague Of Legends
Ryu & H0R0League Of Legends
VG HeavenLeague Of Legends
VG R1ouLeague Of Legends
Fnatic Rekkles League Of Legends
Copenhagen Wolves YoungbuckLeague Of Legends
Gaara aKa BehemothLeague Of Legends
forg1ven AMALeague Of Legends
VG Hayate KirinoLeague Of Legends
TSM BjergsenLeague Of Legends
FORG1VEN & UnlimitedLeague Of Legends
EdwardLeague Of Legends
Tabe League Of Legends
BjergsenLeague Of Legends
Marshall AlexanderLeague Of Legends
ChausterLeague Of Legends
MontecristoLeague Of Legends
FORG1VENx247League Of Legends
TabeLeague Of Legends
Diamond GirlsLeague Of Legends
Captain HaiLeague Of Legends
Team-VulcunLeague Of Legends
izOrLeague Of Legends
Freeze/DeficioLeague Of Legends
CLG NienLeague Of Legends
DarkerLeague Of Legends
EdwardLeague Of Legends
MeteosLeague Of Legends
NivekBeat 'em Up
PitsiLeague Of Legends
NasomaniacLeague Of Legends
TsiliLeague Of Legends
SaxoLeague Of Legends
FORG1VEN247League Of Legends