Ολοκληρώθηκε το τρίτο τουρνουά League of Legends 1v1 στο eGaming 2016. 64 παίκτες αναμετρήθηκαν στο Howling Abyss διεκδικώντας ένα ποντίκι Razer για έπαθλο, με τον τελικό να παίζεται πάνω στην μεγάλη σκηνή.
Ήταν διοργάνωση single elimination (knock-out) me Best of 1 αγώνες, blind pick. Νικητής του αγώνα ήταν ο παίκτης που κατάφερνε πρώτος είτε να πάρει 3 kill είτε να πάρει 2 turret. Μετά από 62 αγώνες, δύο παίκτες είχαν μείνει αήττητοι και έφτασαν μέχρι τον τελικό: ο Νίκος Χατζηβρέτας (όχι ο μπασκετμπολίστας!) και ο Κώστας Γρηγόρης.
Ο Darius ήταν πολύ δημοφιλές pick κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Όχι μόνο τον επέλεξαν πολύ παίκτες στους νωρίτερους γύρους, αλλά ακόμα και στον τελικό και οι δύο παίκτες επέλεξαν Darius. Μάλιστα, ο Κώστας Γρηγόρης είχε παίξει μόνο Darius σε όλο το τουρνουά. Η κυριαρχία του Darius είναι απόλυτα φυσιολογική όταν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα αρκετά εύκολο pick με την προοπτική να κερδίσει σε duel σχεδόν οποιοδήποτε champion.
Το mirror match-up του τελικού αποδείχθηκε πολύ μονόπλευρο. Ο Νίκος Χατζηβρέτας κατάφερε να κερδίσει ένα duel νωρίς και ο αγώνας βγήκε τελείως εκτός ελέγχου. Χρησιμοποιώντας το gold lead από το kill + τα extra minion που farmαρε όσο ο Κώστας Γρηγόρης ήταν νεκρός, αγόρασε καλύτερα αντικείμενα. Στη συνέχεια, απλά πίεσε. Ο Darius δεν έχει ευκινησία και άρα του είναι δύσκολο να ξεφύγει όταν πιαστεί από ability όπως το Apprehend, οπότε τα καλύτερα στατιστικά απλά κέρδιζαν. Ο Νίκος Χατζηβρέτας πήρε άλλα δύο kill και τη νίκη.
Comments