Γιατί οι ποδοσφαιρικές ομάδες παίρνουν παίκτες FIFA;

3 έτη πριν.

Μικρό ρίσκο, μεγάλες προσδοκίες.

Το FIFA δεν λογίζεται ως eSport και υπάρχουν πολλοί που απορούν γιατί αθλητικοί σύλλογοι αποκτούν παίκτες για να τους εκπροσωπούν στο παιχνίδι. Απάντηση σε αυτό το θέμα προσπάθησε να δώσει ο Callum Leslie συντάκτης του Dotesports.

Κατά τον ίδιο ο λόγος είναι προφανής. Όπως είχε πει και ο εκφωνητής Paul “ReDeYe” Chaloner, το FIFA είναι το «χαλάκι εισόδου» στα ηλεκτρονικά αθλήματα. Όσοι θέλουν να πάρουν μια μικρή γεύση από αυτά παίζουν FIFA. 

fifa17_powered_by_frostbite

Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες. Έχοντας παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η μετάβαση αργότερα στα eSports θα γίνει πολύ πιο ομαλά. Είναι επίσης ένα εξαιρετικός τρόπος να μεγαλώσει ένας σύλλογος το fanbase του, καθώς προσελκύει νέα άτομα (που ίσως και να μην ήταν μεγάλοι fans του ποδοσφαίρου). 

Τελευταίο αλλά ίσως σημαντικότερο: το κόστος. Για να φτιάξεις μια ομάδα στο League of Legends θα πρέπει να επενδύσεις υπέρογκα ποσά. Μην ξεχνάμε πως μια θέση στο LCS κοστίζει από μόνη της περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Ειδικά μετά το «φιάσκο» της Σάλκε, πολλές ομάδες είναι διστακτικές. Έτσι το FIFA φαντάζει (και είναι) ασφαλέστερη επιλογή. 

[author_sign user_login=»Phenomenal»]

Comments

Scroll To Top