Το CS:GO πέρασε το League of Legends σε χρηματικά έπαθλα το 2016!

3 έτη πριν.

Βέβαια η κορυφή ανήκει στη Dota 2…

Το 2016 φεύγει, όλα τα μεγάλα τουρνουά ολοκληρώθηκαν όλα τα έπαθλα μοιράστηκαν! Ώρα να κάνουμε απολογισμό λοιπόν. Την είδηση μας την φέρνει το Dotesports που βασίστηκε στα δεδομένα που παρέχει το esportsearnings.com (που ασχολείται από το 1998 παρακαλώ…). 

Για πρώτη φορά λοιπόν φέτος το Counter Strike: Global Offensive κατάφερε να προσπεράσει το League of Legends, στα χρήματα που μοιράστηκαν σε τουρνουά. To παιχνίδι της Valve είχε μια εντυπωσιακότατη χρονιά και από τα 6 εκ. δολάρια που μοίρασε πέρυσι, φέτος ξεπέρασε τα 17!

d4cfmi4chr9wkunrnmw9yf-650-80

Σε αυτό φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο η αύξηση των μεγάλων διοργανώσεων (LEAGUE, ECS, Epicenter). Όσον αφορά το Moba της Riot, από εκεί που ήταν 1,5 εκ. μπροστά πλέον είναι 7 εκ. δολάρια πίσω από το CS:GO (10.1 εκ. $). Για το 2016 λοιπόν θα αρκεστεί στην 3η θέση. 

Όσον αφορά την κορυφή, αυτή ανήκει στη Dota 2. Αν πέρυσι σας «ζάλισαν» τα 31 εκ. δολάρια, τι έχετε να πείτε για 36,5; Σε αυτό τον τομέα το θρυλικό παιχνίδι της Valve δεν έχει ανταγωνισμό και δεν θα έχει για πολύ καιρό ακόμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως παρόλο που μετρήθηκαν/έγιναν 1.300 λιγότερα τουρνουά από το 2015 στο χώρο των eSports, τα έπαθλα από 66 εκ. $ ξεπέρασαν τα 92! Το έχουμε ξαναπεί, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τα ηλεκτρονικά αθλήματα.

[author_sign user_login=»Phenomenal»]

Comments

Scroll To Top