Εκτέθηκαν 1.5 εκατομμύρια λογαριασμοί του ESEA

2 έτη πριν.

Ο hacker ζήτησε λίτρα από τον ESEA.

Οι πληροφορίες 1.5 εκατομμυρίων λογαριασμών δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο από επιτήδειο hacker. Όλη η διαδικασία ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου και έκτοτε πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ότι περιμέναμε. 

Όπως αναφέρει το Dotesports, ο ESEA πληροφόρησε τους χρήστες για το χτύπημα, αλλά μέχρι και πριν 2 μέρες ήταν άγνωστο το μέγεθος της ζημιάς. Έτσι, στις 8 Ιανουαρίου είδαμε τα προσωπικά στοιχεία αυτών των λογαριασμών ανεβασμένα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο LeakedSource, όπου και επιβεβαιωνόταν ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από την βάση δεδομένων του οργανισμού.

lsrpquv

Φυσικά ο ESEA καθησύχασε τον κόσμο, καθώς δεν δημοσιεύθηκαν κωδικοί λογαριασμών, αλλά τους παρακίνησε να αλλάξουν τα στοιχεία τους για περισσότερη σιγουριά. Αυτά που παραβιάστηκαν όμως ήταν προσωπικά μηνύματα, IPs, emails και αριθμοί τηλεφώνων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληθώρα παράνομων πράξεων!

Να σημειωθεί εδώ ότι ο παραβάτης ζήτησε 100,000$ για να μην ανεβάσει τις πληροφορίες που συνέλεξε στο διαδίκτυο. Ο ESEA βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον υπαίτιο από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, περιορίζοντας το πρόβλημα και ειδοποιώντας παράλληλα το FBI. 

[author_sign user_login=»angelgraph»]

Comments

Scroll To Top