Gaming

Renolock deck από τον VG Orochi

Μετά από αρκετούς μήνες τα ελληνικά guides επανέρχονται πιο δυναμικά και πιο αναλυτικά από ποτέ! Ξεκινάμε σήμερα με το μόνο κατά την γνώμη μου αξιοσημείωτο deck (από τα λίγα που δεν περιέχουν Patches the Pirate) το οποίο δεν είναι άλλο από το Renolock.

101 102
Ξεκινάμε με την ανάλυση ορισμένων καρτών. Το deck ακολουθεί πιστά το πλάνο των προκάτοχών του. Control στο early game με μικρά και αποτελεσματικά minions όπως Imp Gang Boss, κάπου στο ενδιάμεσο εμφανίζουμε έναν Τwilight Drake ή Mountain Giant και με αλλεπάλληλα board clears τελικά ελέγχουμε το board και οδηγούμαστε στη νίκη. Παρ’ όλα αυτά τον τελευταίο καιρό με την εμφάνιση των super-aggresive pirate decks αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε κατά πολύ το playstyle σε πολλά matchup.

Mistress of Mixtures: Καινούργια κάρτα, μας ήρθε με το νέο set. Καθαρά anti-aggro ένταξη στο deck. Βοηθάει πολύ ενάντια στα 1/2 και τα 1/1 των pirate decks και μαζί με αυτό δίνει και λίγο heal που πάντα χρειάζεται. Για εμένα τουλάχιστον είναι ο καινούργιος Zombie Chow. Λείπει βέβαια το +1 hp αλλά πάνω κάτω την ίδια δουλειά πετυχαίνουν.

Acidic Swamp Ooze: Προφανώς μέσα σε ένα τόσο weapon heavy meta δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο μας Ooze. Μία κάρτα που πραγματικά τον τελευταίο χρόνο “επανήλθε” στο σετ καθώς ο Harrison παραήταν αργός. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και το ενοχλητικό 3/2 που θα tradαρει και minion.

Dark Peddler: Από τα καλύτερα 2-drop στο παιχνίδι, χρήσιμο σε κάθε matchup. Λίγα λόγια να πούμε μόνο για τα minions/spells που μπορεί να μας δώσει. Ψάχνουμε κυρίως για: Power Overwhelming(8 έξτρα damage στο combo ή γενικότερο trading), Mortal Coil(damage ping και draw), Taunts(κυρίως στο mirror για να εξαγοράσουμε έναν ακόμα γύρο αν νομίζουμε ότι έχει το combo ή ενάντια σε aggresive decks), Mistress of Mixtures(2/2 body με heal, καλό ενάντια σε aggro), Soulfire(για απεγνωσμένο removal). Corruption(Αρκετά χρήσιμο ενάντια σε priest με τα ενοχλητικά high hp minions 5/6, 3/6 και 4/4).

Dirty Rat: Αρκετά αμφιλεγόμενη κάρτα, η original λίστα δεν την είχε αρχικά όμως με τον καιρό και την εμφάνιση combo decks (N’zoth Rogue, Miracle Rogue, Renolock κλπ.) βρήκε την θέση της. Γενικά δεν είναι 2-drop καθώς μπορεί να κατεβάσει κάτι βαρύ που δεν θα θέλαμε να δούμε (Mountain Giant, Thaurissan, Ragnaros, Sylvanas) που τυχαίνει να βρίσκονται στο starting hand. Όσο το παιχνίδι προχωράει τόσο αυξάνονται τα combo pieces στο χέρι του αντιπάλου μας (N’zoth, Reno, Faceless, Leeroy, Auctioneer) τα οποία θέλουμε να “ρίξουμε” στο board και να τα καταστρέψουμε χωρίς να βγάλουν το value τους. Ένας καλός συνδυασμός είναι με Mind Control Tech αν υπάρχουν μόνο 3 minions στο αντίπαλο board. Ένας άλλος με Twisting Nether ειδικά αν έχει και άλλα minions κάτω. Γενικά πρέπει να έχουμε ένα πλάνο για το πως θα αντιμετωπίσουμε τι θα κατεβάσει ο Dirty Rat. Ενάντια σε aggro τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς γενικά έχουν μικρά minions στο χέρι οπότε μπορεί να παιχτεί πιο νωρίς σαν taunt.

Doomsayer: Κάρτα multitool! Σε κάθε matchup υπάρχει καλή στιγμή για έναν Doomsayer. Ενάντια σε aggro πιο νωρίς, ενάντια σε control στους μετέπειτα γύρους. Η σωστή χρήση του συνήθως μας αφήνει με ένα καθαρό board στο οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε

Brann Bronzebeard: Μπορεί αρχικά να μην μας γεμίζει το μάτι αλλά υπάρχουν πολλοί δυνατοί συνδυασμοί που πιάνουν τον αντίπαλό μας απροετοίμαστο. Για παράδειγμα το combo με Dirty Rat και Mind Control Tech ή με Kazakus για δύο spells.

Demonwrath, Hellfire, Shadowflame, Abyssal Enforcer, Twisting Nether: Το aoe που διαθέτει το deck. Υπάρχει ένα για κάθε stage του game και κάθε matchup(πιο πολλά παρακάτω).  Καλό είναι να ξέρουμε ποια έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και να μην τα σπαταλάμε χωρίς σοβαρό λόγο.

Kazakus: Ο συνεργάτης και πιθανώς διάδοχος του Reno. Είναι ένας ακόμη λόγος να κατασκευάσουμε ένα deck χωρίς duplicates. Γενικά θέλουμε board clear και summon σε ένα 5-cost spell. Παρ’ όλα αυτά ενάντια σε aggro matchup μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα 1-cost spell τα οποία δεν είναι καθόλου άσχημα! Σε ποιο αργά παιχνίδια μας είναι πολύ χρήσιμα τα 10-cost spells. Καλό combo με Brann Bronzebeard για 2 spells. Λίγο προσοχή αν έχουμε παίξει Doomsayer καθώς μπορεί να τον κάνει summon.

Faceless Manipulator, Leeroy Jenkins, Power Overwhelming: Ένα combo που προκαλεί πραγματικά τρόμο στον κάθε αντίπαλό μας καθώς από την στιγμή που θα παιχτεί ο Emperor Thaurissan κανείς στα 20 hp και κάτω δεν είναι ασφαλής! Γενικά είναι ένα combo που κλείνει παιχνίδια αλλά όχι για τον λόγο που πιθανώς να φανταζόμαστε. Όλοι ξέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των warlock το τρέχει παρ’ όλα αυτά σε κάποια matchups δεν υπάρχει τρόπος να παίξουνε γύρο από αυτό χωρίς να κάνουν sub-optimal plays. Είτε ένα απεγνωσμένο heal, είτε κάποια άσχημα trades. Το θέμα είναι ότι υπάρχει αυτή η συνεχής απειλή. Επειδή είναι ένα 3-card combo πολλές φορές μπορεί να αργήσει να έρθει. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε Power Overwhelming ή Faceless Manipulator ενάντια σε aggro matchups καθώς είναι κάρτες που μπορούν να σας σώσουν!

Reeeeenooooooo Jaaaackson: We are rich, enough said!

Twilight Drake, Mountain Giant: Ό,τι απέμεινε από τις ένδοξες εποχές του handlock. Το πλάνο tap-tap-giant/drake ίσως έχει αλλάξει λόγω του aggro meta αυτής της περιόδου (αν και υπάρχουν games που είναι ακόμα viable-βλέπε παρακάτω). Είναι κάρτες που ζητάνε να έχουν taunt για να σταματήσουν οποιοδήποτε aggression του αντιπάλου μας.

Lord Jaraxxus: Ενάντια σε aggro είναι συνήθως ένα end-game heal και stabilizer (καλό θα ήταν να παιχτεί μετά από Reno εκτός αν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και φοβόμαστε μην χάσουμε είτε από το board είτε από το χέρι του αντιπάλου μας). Ενάντια στα ελάχιστα control και jade decks δεν είναι κακή ιδέα να βγει λίγο πιο νωρίς καθώς με το απίστευτο value των 2 mana 6/6 λίγα πράγματα τον εμποδίζουν να κλείσει μόνος του το παιχνίδι.

 

Matchups

Priest: Εδώ συνήθως συναντάμε dragon priest και είναι από τα πιο εύκολα matcups. Το πλάνο συνήθως είναι να βγάλουμε ένα δυνατό 4-drop (Mountain Giant, Twilight Drake) Ο priest έχει την τάση να βγάζει μικρά ενοχλητικά minions στην αρχή του game που δεν θα πρέπει να μας ανησυχούν καθώς θα φύγουν με το πρώτο board clear. Μεγάλη προσοχή στα 5/6 που μπορούν εύκολα να προκαλέσουν πρόβλημα λόγω των stats τους. Σε αντίθεση με προηγούμενα season πλέον ο priest έχει λίγο burst(είτε αν μας πάρει Leeroy ή Power Overwhelming από το deck καθώς και το 3 damage από τους Corruptors) Καλό θα ήταν να μην μένουμε με πολύ λίγο hp γιατί παίζουμε πραγματικά με την φωτιά! Μετράμε τα death, τα pains και γενικότερα ότι removal και aoe μπορεί να έχει πριν κάνουμε το μεγάλο push στο board. Win condition μπορεί να είναι ο Kazakus (10 cost spell που θα κάνει πολλά summons) , Το combo με τον Lerroy, Ο Lord Jaraxxus ή το απλό board control στο οποίο δεν μπορεί να απαντήσει ο priest. To matchup δεν είναι 100% auto win αλλά είναι πολύ κοντά.

Mulligan: Kazakus,Twilight Drake, Mountain Giant

Warrior,Rogue,Shaman: Pirates… pirates παντού! Εδώ το game plan είναι λίγο πιο δύσκολο και πολλές φορές κρίνεται στο mulligan phase. Θέλουμε μικρά minions που θα καθυστερήσουν τον αντίπαλό μας μέχρι να έρθει ο Reno Jackson. Υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε και χωρίς αυτόν αλλά είναι πάρα πολύ μικρή. Όπως επίσης μπορούμε να χάσουμε ακόμα και μετά τον Reno ή ακόμα και πριν καν τον 6ο γύρο!!! Εδώ ξεχωρίζει πραγματικά ο μέτριος από τον καλό παίκτη καθώς πρέπει να έχουμε την εμπειρία να “διαβάσουμε” το χέρι του αντιπάλου μας και να παίξουμε ανάλογα. Ενάντια σε shaman ίσως να έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο καθώς δεν έχει τόσο aggressive deck όσο ο Warrior και η Rogue (μπορεί να tradάρει και αυτός λίγο). Ανακεφαλαίωση, ρίχνουμε Reno, καθαρίσουμε το board και pushάρουμε να κλείσει το game γρήγορα γιατί υπάρχει πολύ ακόμα damage κρυμμένο στα decks αυτά.

Mulligan: Mistress of Mixtures, Acidic Swamp Ooze, Dark Peddler, Imp Gang Boss, Reno Jackson, Demonwrath, Doomsayer, Mortal Coil       

Εδώ να σημειώσω πως κρατάμε αυτές τις κάρτες αν τι δούμε και δεν ψάχνουμε σαν τρελοί για Reno διότι θα καταλήξουμε με ένα πολύ άσχημο και βαρύ χέρι που ακόμα και αν έχει Reno δεν θα αντέξει 5 γύρους.

Druid: Εκτός από τους ελάχιστους που παίζουν aggro τα άλλα δύο μεγάλα decks είναι Jade και Aviana-Kun-C’thun. Ενάντια σε Jade θέλουμε μεγάλα minions όπως Twilight Drake,Mountain Giant και ό,τι άλλο βγάλει ο Kazakus διότι το 90% δεν τρέχει Mulch. Δεν καθυστερούμε πολύ το game γιατί εύκολα θα αρχίσει να πετάει τεράστια jades με τα οποία δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι δύσκολο matchup αν δεν τραβήξει πολύ ~15-20 γύρους. Ενάντια στο άλλο deck απλά αφήνουμε τον Dirty Rat να λάμψει. Όταν έχουμε σαφείς ενδείξεις πως υπάρχουν combo pieces στο χέρι του (θα υπάρχουν κάρτες που κρατάει πολλούς γύρους οπότε καλό είναι να παρακολουθούμε πολύ καλά το χέρι του) ρίχνουμε είτε σκέτο Dirty Rat ή με Brann Bronzebeard. Άμα δούμε combo piece(s) τότε απλά περιμένουμε να κάνει concede καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να επανέλθει μετά από αυτό.

Warlock: Στο mirror (πλην του μικρού ποσοστού που παίζουν zoo) τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι πραγματικά θέμα εμπειρίας και draws. Γενικά κερδίζει αυτός που θα βγάλει το μεγαλύτερο value από κάρτες όπως Kazakus, Dirty Rat και Sylvanas αλλά είναι πολλά άλλα που παίζουν μεγάλο ρόλο. Μεγάλη προσοχή αφού δούμε Thaurissan καθώς μπορεί να έχει το 20-damage combo. Κάποιοι έχουν βγάλει το combo από το deck τους και έχουν βάλει Ragnaros και Faceless Shambler οπότε αν δούμε κάποια από αυτές τις κάρτες δεν ανησυχούμε τόσο για το combo. Παίζουμε γύρο από Mind Control Tech καθώς τον τρέχουν όλοι. Μεγάλο win condition είναι το combo οπότε δεν δίνουμε εύκολα combo pieces για removal. O Doomsayer μπορεί να μπλοκάρει το 4-drop του και να μας δώσει εμάς προβάδισμα.

Mulligan: Kazakus,Twilight Drake, Mountain Giant, Brann Bronzebeard

Mage: Γενικά βλέπουμε reno mage αν και υπάρχουν και tempo. Στην ουσία ενάντια σε reno μετράμε removal (ένα flamestrike, έναν doomsayer, ένα polymorph κλπ.) και μετά στήνουμε board και σπάμε γρήγορα το Ice Block. Γενικά δεν θέλουμε να φτάσουμε late game διότι θα μας κάνει out-value τις περισσότερες φορές. Ενάντια σε tempo ισχύουν οι αρχές ενάντια σε aggro.

Mulligan: Kazakus,Twilight Drake, Mountain Giant, Brann Bronzebeard

Περισσότερα

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Μπισκότα (Cookies)

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις.Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Καθώς και Cookies προερχόμενα απο τρίτες σελίδες, όπως Google Analytics, Facebook και Twitter, για ανάλυση των προτιμήσεων σας στο περιεχομένο της Ιστοσελίδας μας και για τα Comments σας, για να σας παρέχουμε περισσότερο και καλύτερο υλικο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

x