Ψευδή email υπό το όνομα γνωστής εταιρείας στοχοποιούν ανερχόμενους streamers

2 έτη πριν.

Τι άλλο θα δούμε πια…

Ένα από τα όνειρα κάθε ανθρώπου που αγαπάει τα video games είναι το να μπορεί να παίξει μπροστά σε κόσμο, είτε σε τουρνουά είτε σε προσωπικό stream.

Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που έχουν δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή τους να αναμεταδώσουν τα παιχνίδια τους, κυρίως στο Twitch αλλά και σε άλλες πλατφόρμες, ενώ κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι τώρα. Φυσικά όπως είναι λογικό ο κάθε παίκτης χρειάζεται και τον ανάλογο εξοπλισμό και το όνειρο που συνδυάζεται με αυτό, είναι το να δεχτεί κανείς κάποια χορηγία από μεγάλη εταιρεία.

RazerzoneScam

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται τώρα κάποιοι επιτήδειοι, που υπό το όνομα της Razer, στέλνουν e-mail σε ανερχόμενους streamers, υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια. Η παρατήρηση του φαινομένου έγινε από την Forbes, όπου και αναφέρθηκε ότι ένας άνθρωπος με το όνομα Daniel Werth έστελνε τα εν λόγω email. Ωστόσο δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα στη Razer με ίδιο ή παρεμφερές όνομα, ενώ ορθογραφικά και άλλα παραπτώματα στο περιεχόμενο των μηνυμάτων πρόδωσαν την πλαστότητά τους. 

Όπως και αν χει, το όνομα του επιτήδειου είναι πλέον δημόσιο, για αυτό και σας εφιστούμε την προσοχή σε περίπτωση που λάβετε και εσείς κάτι παρόμοιο. Δεν είναι ιός, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνο!

[author_sign user_login=»angelgraph»]

Comments

Scroll To Top