10 εκατομμύρια κερδίζει η Riot στα δικαστήρια

2 έτη πριν.

Στην μάχη ενάντια σε γνωστό scripting site.

Το γνωστό scripting site LeagueSharp, έδινε ένα άδικο προβάδισμα μέσα στο game στους συνδρομητές του. Τον Αύγουστο, η Riot Games άσκησε αγωγή στο site, διότι παραβίαζε το DMCA του παιχνιδιού, παρακάμπτοντας το anti-cheating software της εταιρίας.

Μαζί με τα scripts, το site επίσης εξέδιδε απόρρητες πληροφορίες για τους εργαζόμενους της Riot. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έχει επιτεθεί και στους ίδιους τους servers. Μετά από μάχη μηνών, ο U.S. District Judge Ronald, S.W. Lew, καταδίκασε το γνωστό site, το οποίο καλείται να πληρώσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και να σταματήσει την λειτουργία του.

Σύμφωνα με το DotEsports, το LeagueSharp χρησιμοποιόταν από μεγάλη μερίδα του community. Οι παίχτες είχαν να επιλέξουν από πακέτα $15 με $50 προσφέροντας τρελά κέρδη στους ιδιοκτήτες του site, ενώ όσοι τα αγόραζαν μπορούσαν να διαχειρίζονται παραπάνω από έναν λογαριασμούς.

Αυτό βέβαια ήταν μόλις ένα από τα site που αναπτύσσει τέτοιες διαδικασίες, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η κατάσταση θα τους ταρακουνήσει.

Αρθρογράφος: Πάνος «Orochi» Μηλόπουλος

Comments

Scroll To Top