Αλλαγές στους κανόνες των ESL τουρνουά CS:GO

2 έτη πριν.

Αρνητικό feedback από το community.

Σε μία αλλαγή-έκπληξη προχώρησε το ESL και πλέον θα επιτρέπει την συμμετοχή στα τουρνουά που διοργανώνει παιχτών που στο παρελθόν είχαν πιαστεί να χρησιμοποιούν cheats.

Το VAC (Valve’s Anti Cheating software) εντοπίζει παίχτες που χρησιμοποιούν aimbots, wallhacks κλπ. Ανάμεσα σε αυτούς τυχαίνει να υπάρχουν και επαγγελματίες όπως ο Joel “emilio” Mako και ο Gordon “Sf” Giry. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληρούν είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια από τη στιγμή του ban και να μην έχουν πιαστεί ξανά με παρόμοιο software. Προφανώς οι αντιδράσεις στην απόφαση αυτή ήταν άσχημες.

Σύμφωνα με το compete, οι fans του παιχνιδιού και της eSports σκηνής γενικότερα, είναι έξαλλοι. Το Anti-Cheating είναι ένα σοβαρότατο θέμα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όλες οι εταιρίες με online games. Το γεγονός ότι οι επαγγελματίες παίχτες κλέβουν στο παιχνίδι δίνει ένα πολύ άσχημο παράδειγμα σε όλο το community. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε αν θα γίνει αναθεώρηση στο rulebook του ESL για να επαναφέρει τους παλιούς κανόνες. Αναμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα και ίσως την λογική πίσω από μια τέτοια απόφαση.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα στον χώρο των eSports και όχι μόνο… Μείνετε συντονισμένοι στο CowboyTV!

 

Αρθρογράφος: Πάνος «Orochi» Μηλόπουλος 

Comments

Scroll To Top