Αεροπορικό swatting εις βάρος streamer

2 έτη πριν.

Άλλο ένα άσχημο περιστατικό.

Ένα… λίγο διαφορετικό swatting δέχθηκε ο γνωστός streamer Ice_Poseidon ενώ αποβιβαζόταν από το αεροπλάνο στην Arizona. Η αστυνομία τον συνέλαβε ενώ αυτός προσπαθούσε, για άλλη μία φορά, να τους εξηγήσει πως επρόκειτο για φάρσα.

«Κάνετε SWAT το σπίτι μου… οκ. Αλλά στο αεροπλάνο; Αυτό περνάει σε εντελώς άλλο επίπεδο!» Δήλωσε αμέσως μετά το περιστατικό. Οι επίδοξοι φαρσέρ είδαν τα προσωπικά του στοιχεία και την πτήση του από ένα live stream λίγο πριν επιβιβαστεί και ειδοποίησαν τις αρχές. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Twitch αποφάσισε να κλείσει το κανάλι του διότι «παραβίαζε τους όρους χρήσης» και αυτό μάλλον οφείλεται στον λίγο διαφορετικό τρόπο που επιλέγει να streamάρει.

Όπως μας πληροφορεί και το DotEsports, ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για αυτό το μεγάλο πρόβλημα του swatting. Γίνονται προσπάθειες από πλευράς twitch και αρχών, αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταστάσεις έχουν πάρει πιο σοβαρή τροπή και κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι ατυχήματα δεν θα ξανασυμβούν. Αλήθεια, πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να σταματήσει αυτή η «πλάκα»;

[author_sign user_login=»158″ /]

Comments

Scroll To Top