CLICK FOR FRESH NEWS
NEWS
29/05/2017

Συννεφιασμένη η χθεσινή Κυριακή για τα ελληνικά esports

Γεμάτη ευτράπελα φαίνεται να ήταν η χθεσινή μέρα, τόσο για τον καιρό, όπου βλέπαμε βροχή λίγο πριν τον Ιούνιο, όσο και για τα ελληνικά esports.

Ο αμερόληπτος πρώτος στον λίθο βαλέτω

Το θέατρο του παραλόγου ξεκίνησε από την διοργάνωση του LGC, όπου και ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων για την αργοπορημένη παρουσία τους, που δεν τους επέφερε καμία απολύτως τιμωρία. Όπως ορίζουν και οι κανόνες, η μη εμφάνιση μιας ομάδας στο παιχνίδι της την κοστίζει ένα match αν φτάνει στα 15 λεπτά και όλο το series με το πέρας μισής ώρας. 

Τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα διάφορα post στα social media, η Different Dimension, που αντιμετώπιζε χθες την Greek Regenesis Esports, καθυστέρησε όχι μια, αλλά δύο ώρες να εμφανιστεί, χωρίς να δέχεται βέβαια κάποια επίπληξη, ή το προβλεπόμενο disqualify, το οποία και άλλη ομάδα στο παρελθόν είχε δεχθεί λόγω καθυστέρησης.

Έχουμε και λέμε… 20:00 φτάνει η ώρα να παίξουμε.. Οι DD δεν έχουν tournament client (xD), λέμε "εντάξει, οκ shit…

Posted by Dom1nant on Sunday, 28 May 2017

2 λόγια αν και είμαι αρκετά νευριασμένος αυτή τη στιγμή να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Το LGC αποστείλει συγκ…

Posted by Freezy on Sunday, 28 May 2017

Καθώς φαίνεται μάλιστα και από το post του Dom1nant, όχι μόνο άργησαν να εμφανιστούν, αλλά είχαν και απαράδεκτη συμπεριφορά όταν τελικά αποφάσισαν να δώσουν το παρόν. Βέβαια όλα αυτά στηρίζονται σε λόγια των παικτών, αφού ακόμα δεν έχουμε δει κάποια σχετική επεξήγηση από την διοργάνωση. Το αν αυτό ήταν σωστή αντιμετώπιση, μόνο το κοινό μπορεί να το κρίνει.

Πάντως Freezy και Forg1ven μίλησαν για το περιστατικό στο twitch του τελευταίου λίγο αργότερα. Η συζήτηση ξεκινά περίπου στις 2 ώρες και 20 λεπτά.

Watch live video from FORG1VENAPM on www.twitch.tv

Εκπαιδευμένος sniper ή απλή παρεξήγηση;

Δυστυχώς η άσχημη μέρα από το πρωί φαίνεται και συνεχίζει καθ’όλη τη διάρκειά της. Το δεύτερο γεγονός, λίγο πιο περίπλοκο από το προηγούμενο, αφορά την σκηνή του Hearthstone. Καθώς φαίνεται, γνωστός παίκτης του εξωτερικού, ο Amnesiac, δέχθηκε snipe από τον δικό μας Likeabawse στο top 8 ενός τουρνουά. 

Ο λογαριασμός του παίκτη εθεάθη στη λίστα των viewers του Amnesiac, που αργότερα επιβεβαίωσε μέσω Tweet ότι ήταν το πραγματικό του και όχι κάποιο troll που ήθελε να δημιουργήσει εντάσεις. Ο ίδιος βέβαια δεν είχε βάλει delay στο stream του, πράγμα που θα έπρεπε να αποφύγει, με δεδομένο το πόσα περιστατικά snipe έχει αντιμετωπίσει η σκηνή του παιχνιδιού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Ο Likeabawse βέβαια είναι υπόδειγμα παίκτη και δεν έχει δώσει ποτέ στο παρελθόν δικαίωμα για τέτοιες συμπεριφορές, ενώ όπως υποστήριξαν και άλλοι στο post του Reddit, υπάρχει η πιθανότητα να βρισκόταν στο κανάλι για το chat και όχι για να κλέψει. Όπως και να χει, είτε το γεγονός αληθεύει, είτε ήταν απλά μια παρεξήγηση, κατάφερε να απασχολήσει αρκετά μεγάλος μέρους του ξένου, αλλά και του ελληνικού community.

Ελπίζουμε πάντως πως δεν θα χρειαστεί να περάσουμε τέτοιες μέρες ξανά και πως θα ριχθεί φως και στις δύο υποθέσεις πολύ σύντομα.

eSports are the new sports!

Μαριάντζελα "Angelgraph" Παπαχρήστου | Facebook | Twitter

Shares
Scroll To Top