Έρευνες φαίνεται να ανακάλυψαν την αξία της developer εταιρείας του PUBG

2 έτη πριν.

Εν το άμα και το θάμα.

Με μεγάλες προσπάθειες έρχονται μεγάλες ευθύνες, αλλά με μεγάλες επιτυχίες έρχεται…άγριο χρήμα και αυτό αποδεικνύει η Bluhole Studio.

Για όσους ακόμα δεν το γνωρίζουν, αν και λίγο δύσκολο, η Bluehole είναι η developer εταιρεία του πολύ διάσημου πλέον battle royale τίτλου, Playeruknown Battlegrounds. Πάμε να κάνουμε όμως μια αναδρομή στα facts. Είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Steam, έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα και αποτελεί φαινόμενο στα στενά του Twitch. 

H εταιρεία που έχει ως βάση την Νότια Κορέα έχει αυξήσει την αξία της κατά πέντε φορές σε τρεις μήνες, δηλαδή πάνω από $4.6 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια αναφορά από την Bloomberg. Μάλιστα, ο ιδρυτής της εταιρείας, Chang Byung-gyu, που κατέχει το 2-% της, θεωρείται αυτόματα δισεκατομμυριούχος, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Η επιτυχία του PUBG είναι αστρονομική, αλλά η Bluehole έχει ακόμα πολλά να αποδείξει, μέχρι και το τέλος του 2017, καθώς το παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ολοκληρωτικά. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει και στο Xbox One, όποτε και θα καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο κοινό.

 

Σίγουρα θα πρέπει να έχουμε το παιχνίδι στο μικροσκόπιο και το ίδιο θα κάνουν άλλες εταιρείες, που θα θέλουν να πάρουν το μερίδιό τους στην επιτυχία. Και που ξέρετε, ίσως να καταλάβει και την esports σκηνή μια μέρα.

 

Πηγή: www.bloomberg.com

Comments

Scroll To Top