Ο Greene μιλά για τα πνευματικά δικαιώματα του PUBG

2 έτη πριν.

Η άποψή του για τα υπόλοιπα BR games.

Με το μεγάλο μπαμ του PUBG δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που ακολούθησαν παρόμοια στρατηγική και αποφάσισαν να βγάλουν το δικό του Battle Royale παιχνίδι.

O Brendan Greene γνωστός και ως PlayerUnknown έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο θέμα και φαίνεται σταθερός σε ορισμένες απόψεις. Υποστηρίζει πως η δημιουργία άλλων BR games δεν είναι το πρόβλημα εφ’όσον εντάσσουν νέα και διαφορετικά πράγματα στα παιχνίδια. Αυτό όμως που βλάπτει όχι μόνο αυτόν αλλά και το genre γενικότερα είναι η ακριβής αντιγραφή όπως αυτή του κινεζικού «Terminator-2» mobile game.

https://youtu.be/6i1y13GjN1M

Πρόσθεσε επίσης πως σε αντίθεση με το χώρο τη μουσική βιομηχανία και τις ταινίες, οι δημιουργοί των παιχνιδιών δεν μπορούν εύκολα να προστατέψουν τα πνευματικά τους δικαιώματα. Μπορεί ένας να έχει μια φανταστική ιδέα για παιχνίδι, να έρθει κάποιος να κλέψει την ιδέα και βάζοντας μεγαλύτερο budget απλά να δημιουργήσει το game και να αφήσει τον άλλο στο περιθώριο.

Είναι σίγουρα κάτι στο οποίο πρέπει να γίνουν αλλαγές και να δημιουργηθούν πιο σαφείς νόμοι και τρόποι για να δώσουν την δυνατότητα στους δημιουργούς να προστατέψουν το περιεχόμενό τους. Όλα δείχνουν όμως ότι οδεύουμε πολύ σύντομα προς τα εκεί και όσο αυξάνονται και οι επενδύσεις στο χώρο η διαδικασία θα επιταχύνεται. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι στο CowboyTV για περισσότερα νέα!

Πηγή: www.pcgamer.com

Comments

Scroll To Top