Το Arcane Comet επαναφέρει το poke meta

2 έτη πριν.

Ή μήπως είναι απλά placebo;

Με τα νέα Runes πλέον να έχουν αρχίσει να βρίσκουν τη θέση τους στο παιχνίδι, υπάρχουν ορισμένα που ξεχώρισαν, σε σημείο μάλιστα που ίσως αλλάξουν και το meta ορισμένων lanes.

Κάθε άλλο παρά απίστευτο ακούγεται δεδομένων των στατιστικών των τελευταίων εβδομάδων τα οποία δείχνουν σαφή άνοδο του Arcane Comet στις προτιμήσεις των παιχτών σχεδόν σε κάθε position. Για να είμαστε ειλικρινείς, το νέο Rune System από μόνο του φαίνεται να δίνει μεγάλο advantage σε Champions με poking playstyle, κάτι που επίσης είναι φανερό από την άνοδο στο win rate τους (π.χ. Ezreal).

Αυτοί οι Champions έχουν ένα φανταστικό early-mid game και όταν φτάνει το παιχνίδι στο late game είναι πολύ αργά για την αντίπαλη ομάδα να αντιδράσει, αν έχουμε πάρει κάποιο σημαντικό advantage. Το tank-ish meta των προηγούμενων patches δεν φαίνεται να σαρώνει το Rift όσο το poke meta που ανεβαίνει σταδιακά.

To poke meta (και το tank meta) επίσης είναι το απόλυτο «cheese» όποτε το LoL δέχεται μια μεγάλη αλλαγή. Δουλεύει σχεδόν πάντα και μέχρι να εμβαθύνουν περισσότερο οι παίχτες και να μάθουν να παίζουν around κυριαρχεί στο ladder και ιδίως στα χαμηλότερα divisions. Θεωρώ ότι θα συνεχίσει την ανοδική του αυτή πορεία μέχρι και τους πρώτους μήνες του νέου έτους μέχρι να αντικατασταθεί από ένα άλλο (που λογικά θα είναι το splitpush). Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι στο CowboyTV για περισσότερα νέα!

Πηγή: dotesports.com

Comments

Scroll To Top