Έρχεται nerf σε Vayne και Ezreal

1 έτος πριν.

Καιρός ήταν.

Η Vayne και ο Ezreal έχουν ομολογουμένως πολύ καλή απόδοση στην θέση των ADC για αρκετές εβδομάδες τώρα και η Riot Games σκοπεύει να τους «ηρεμήσει» λίγο, με μια δόση nerf.

Tα στατιστικά των ηρώων είναι πολύ πολύ κοντά, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο 20% playrate και 53% winrate για τους τελευταίους μήνες, όπως είδαμε στο Champion.gg. Όπως καταλαβαίνετε τόσο μεγάλο playrate σε σύγκριση με το winrate είναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα όχι υγειές. 

Ενώ πάντως το προβλήμα της Vayne στηρίζεται σε αρκετούς παράγοντες, όπως το damage της, το Relic Shield, το Overheal και το Fleet Footwork, η Riot πιστεύει ότι ο Ezreal έχει μια και μόνο πηγή, το Kleptomancy.

Για αυτό λοιπόν στο patch 8.1 το rune θα αλλάξει, έτσι ώστε το καλύτερο που θα μπορείς να λάβεις είναι το να γίνεις λίγο αδύναμος, ενώ το χειρότερο, να γίνεις λίγο πιο δυνατός. Αυτό βέβαια θα επηρεάσει παράλληλα και την αποδοτικότητα του Ezreal, αν του έρθει κάποιο πολύ τυχερό item, όπως το Elixir of Wrath.

 

Η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει για την ώρα αν μιλάμε για αλλαγές στα drop rates ή στα ίδια τα boosts από τα items, αλλά αν αυτές οι αλλαγές δεν πετύχουν, σίγουρα θα δούμε περισσότερες στο patch 8.2 που θα αφορούν συγκεκριμένα τον Ezreal.

Κανένα από αυτά τα nerfs δεν βρίσκεται ακόμα στον PBE, αλλά αναμένουμε να τα δούμε να δοκιμάζονται με την κυκλοφορία του patch 8.1, στις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: boards.na.leagueoflegends.com

Comments

Scroll To Top