Νέο λογισμικό σε αναγκάζει να παίξεις PUBG για να ξεκλειδώσεις τα αρχεία σου

1 έτος πριν.

Δεν θέλουν τα λεφτά σου, το μόνο που θέλουν είναι να παίξεις.

Το «Ransomware» είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που λειτουργεί βασικά σαν ιός υπολογιστών, εκτός από το ότι αντί να καταστρέψει τα δεδομένα σας, το κλειδώνει μέχρι να πληρώσετε ότι λύτρα οι δημιουργοί αποφασίσουν να ζητήσουν. Τα WCry ransomware που εξαπολύθηκαν τον περασμένο χρόνο, για παράδειγμα, εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα δημιουργώντας μια σύγχυση στα Αγγλικά νοσοκομεία και έτσι πολλοί θάλαμοι ασθενών έκλεισαν. Αλλά δεν είναι όλες οι επιθέσεις τόσο κακόβουλες.

Το PUBG Ransomware που ανακαλύφθηκε από την MalwareHunterTeam (μέσω του Bleeping Computer), κλειδώνει όλα τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, της μουσικής και των εγγράφων, και αρνείται να τα απελευθερώσει εκτός αν παίξετε Playerunknown’s Battlegrounds για μία ώρα.

«Τα αρχεία σας είναι κρυπτογραφημένα από το PUBG Ransomware! Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι δύσκολο να το ξεκλειδώσετε», λέει η εικονική σημείωση. «Δεν θέλω χρήματα! Απλά παίξε PUBG για 1 ώρα!»

Δεν είναι τρομερά κακόβουλο καθώς το ransomware ζητάει να εκτελέσετε το PUBG για μία ώρα όμως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε το πρόγραμμα απλά για λίγα δευτερόλεπτα. Και αν δεν θέλετε να ενοχληθείτε καθόλου (ή απλά δεν μπορείτε να το κάνετε για κάποιο λόγο), το αναδυόμενο παράθυρο παρέχει επίσης έναν «κωδικό επαναφοράς» που θα σας ξεκλειδώσει τα αρχεία σας.

Φαίνεται ότι είναι περισσότερο ένα αστείο παρά οτιδήποτε άλλο, αν και υποθέτω ότι θα μπορούσαμε όλοι να καταλήξουμε σε rage ή σε προβληματισμούς από το εν λόγω αστείο. Πάντως δεν συνιστούμε σε κανέναν να δοκιμάσει το συγκεκριμένο λογισμικό διότι τα trojans που εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας, μπορούν να τον βλάψουν σε βάθος χρόνου.

Πηγή: www.pcgamer.com

Comments

Scroll To Top