Έρευνα: 2.4 δισεκατομμύρια ώρες gaming παρακολούθησε ο κόσμος μέχρι τώρα

1 έτος πριν.

Και έχουν περάσει μόλις 4 μήνες.

Οι fans του Gaming παρακολούθησαν από 2.4 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου στο YouTube και το Twitch, στο πρώτο τετράμηνο του 2018. Οι έρευνα είναι μια χορηγία της Newzoo.

Η πλειοψηφία από αυτούς, τα 2 εκατομμύρια, ήρθαν μέσω του Twitch, που συνεχίζει να είναι ακόμα βασιλιάς. Στην πλατφόρμα, το 11.6% του περιεχομένου είναι βασισμένο στα esports, συγκριτικά με το 8.2% του Youtube.

To Twitch περιέχει επίσης παιχνίδια που βρίσκονται στην κορυφή για τις προβολές του, ενώ το Youtube έχει μεγαλύτερη ποικιλία. Από τα 20 κορυφαία παιχνίδια και στις δύο πλατφόρμες, το Twitch κάνει το 82% την θεαματικότητας σε αυτά τα παιχνίδια, ξεπερνώντας το Youtube σε σχεδόν όλους τους τίτλους.

Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και το Fortnite, που μετρά 115 εκατομμύρια ώρες στο Twitch και 24.2 εκατομμύρια στο Youtube, χάρη στον Ninja. Οι έρευνες του Newzoo πρόσθεσαν πλέον και το Youtube, για να γίνεται πιο εύκολα η σύγκριση.

Τον Μάρτιο, το Overwatch μπήκε στην πρώτη πεντάδα του Twitch για πρώτη φορά φέτος. Είχε τις σημαντικότερες προβολές απ’οποιοδήποτε από τα παιχνίδια στην πρώτη δεκάδα, με το 56% των συνολικών 31,9 εκατομμυρίων ωρών να προέρχονται από γεγονότα esports. Το CS:GO είχε το επόμενο μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής με 50%, ακολουθούμενο από την Dota 2 στο 41%.

Τέλος, το Fortnite και το PUBG, αν και πολύ δημοφιλή, έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους για να φτάσουν στα μεγάλα σαλόνια.

Για περισσότερα νέα, μείνετε συντονισμένοι στο Cowboytv.

Πηγή: dotesports.com

Comments

Scroll To Top