Πώς η Riot θα καταπολεμήσει το Gold Funneling

11 μήνες πριν.

Τουλάχιστον έτσι ελπίζει…

Τις τελευταίες εβδομάδες θαρρώ πως όλοι έχουμε πέσει θύμα μίας νέας στρατηγικής στο League of Legends. Το «gold funneling» είναι στην ουσία ένας τρόπος να βάλουμε ένα άτομο της ομάδα πολύ μπροστά σε gold και έτσι να τον μετατρέψουμε σε Hyper-Carry, δηλαδή έναν ήρωα που θα πάρει «στις πλάτες» του την υπόλοιπη ομάδα με το προβάδισμα που έχει και να την οδηγήσει στη νίκη.

H στρατηγική πολλές φορές περιέχει έναν παίχτη-super minion ο οποίος απλά κυκλοφορεί μαζί με αυτό το «Hyper-Carry» ή κρατάει τα minions στο Mid Lane για να έρθει να τα σκοτώσει. Εδώ ακριβώς είναι που στραβώνει η Riot, η οποία θεωρεί ότι η προσπάθεια που καταβάλει ο συγκεκριμένος παίχτης είναι απειροελάχιστη και καθόλου υγιείς για το παιχνίδι. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να περάσει τις παρακάτω αλλαγές. Έχουμε μείωση του Gold από minion kills σε άτομα με Jungle items, κάτι που θα αποτρέψει γενικότερα και το «taxing» (να παίρνουμε κάνα-δύο minions μετά από κάθε gank) και το «Gold Funneling». 

Οι αλλαγές αναμένεται να περαστούν στο παιχνίδι με το patch 8.14 και είναι πολύ πιθανό να μην είναι οι μόνες μιας που αν το πρόβλημα συνεχίσει να υφίσταται να δούμε ακόμη περισσότερες. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι στο CowboyTV για περισσότερα νέα!

Πηγή: www.dbltap.com

Comments

Scroll To Top