Στα μαχαίρια Tencent και Riot Games;

11 μήνες πριν.

H Tencent στρέφεται σε Fortnite και PUBG.

Η σχέση της Riot Games με τη μητρική εταιρεία Tencent Holdings δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλή, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την πλατφόρμα ειδήσεων The Information.

Το άρθρο, ως επί το πλείστον, παρέχει λεπτομέρειες για την πλήρη απόκτηση της Riot από την Tencent το 2011. Το πιο ενδιαφέρον σημείο, ωστόσο, είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με την πτώση του playerbase της Riot και τις βλέψεις της Tencent για τα mobile games, που έχει προκαλέσει τσακωμό ανάμεσα στην εταιρείες πολλές φορές στο παρελθόν.

Όταν τα mobile games άρχισαν να ξεπερνούν τα «hardcore» παιχνίδια, η Tencent προσέγγισε προφανώς τη Riot για να μετατρέψει το μοναδικό της παιχνίδι, League of Legends, σε τίτλο για φορητές συσκευές. Η Riot αρνήθηκε, λέγοντας ότι η εμπειρία του παιχνιδιού «δεν μπορούσε να παιχτεί σε smartphones». H Tencent στη συνέχεια δημιούργησε το δικό της mobile game, το Wangzhe Rongyao, το οποίο μεταφράζεται στο περίπου ως «Honor of Kings».

Όταν η Riot ανακάλυψε τα πρώτα screenshots του παιχνιδιού, το οποίο έφτασε τώρα στη Βόρεια Αμερική ως Arena of Valor, κάποιοι υπάλληλοι δεν ήταν ικανοποιημένοι. «Μείναμε έκπληκτοι», είπε ένα πρώην στελέχη της Riot. «Εκμεταλλεύονται την πνευματική μας ιδιοκτησία.»

Η Riot έφερε αυτές τις ανησυχίες στην Tencent και η Tencent απάντησε αλλάζοντας το δικό της παιχνίδι αρκετά, για να πουληθεί ως αυτόνομο προϊόν χωρίς να έχει σχέση με το League. Το παιχνίδι έτσι έγινε το πιο δημοφιλές παιχνίδι smartphone στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2017. Η Riot υποτίθεται ότι δεν ήταν οπαδός της ξαφνικής δημοτικότητας του Kings, σύμφωνα με συνεντεύξεις με τους «ανθρώπους κοντά στη Riot».

Παράλληλα, η Tencent θέλει να ασχοληθεί με PUBG και Fortnite και συγκεκριμένα με τις εταιρείες πίσω από αυτά, δηλαδή την Bluehole και την Epic Games αντίστοιχα. Η ξαφνική μετατόπιση οφείλεται σε ραγδαία πτώση των παικτών και των κερδών του League, γεγονός που οδήγησε σε σημαντικές απολύσεις στα παγκόσμια γραφεία της Riot.

Βέβαια, και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι είναι μια χαρά μεταξύ τους, αλλά αν η Tencent βρει καλύτερη πηγή χρημάτων, δεν θα δυσκολευτεί να αφήσει πίσω την Riot Games.

Πηγή: www.theinformation.com

Comments

Scroll To Top