Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο προσφέρει «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα eSports»

10 μήνες πριν.

Μια ενδιαφέρουσα κίνηση που θα βοηθήσει τα ηλεκτρονικά αθλήματα.

To Ohio State University δίνει πλέον την επιλογή ενός προγράμματος eSports που καλύπτει ακαδημαϊκούς, αθλητικούς και ιατρικούς ερευνητικούς σκοπούς.

Το νέο αυτό πλάνο δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να ασχοληθούν με το κομμάτι των games και των ηλεκτρονικών αθλημάτων. Πέντε διαφορετικά κολέγια παραδίδουν μαθήματα στου τομείς του coaching, του business management, του marketing και του game development.

«Με το Ohio State να είναι πρωτοπόρο στη μηχανική, στο ακαδημαϊκό κομμάτι, την έρευνα και την φαρμακευτική είναι πολύ φυσικό να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα για eSports«, δήλωσε ο καθηγητής των game studies και esports co-director Deborah Grzybowski.

Το ιατρικό κομμάτι του πανεπιστημίου θα ασχοληθεί και με «τις σχέσεις μεταξύ εγκεφάλου, σώματος και συμπεριφορών των αθλητών, ψάχνοντας τρόπους να αποδίδουν καλύτερα και να μένουν υγιείς».

Η προσέγγιση θα είναι ανάλογη με εκείνη που υπάρχει στο ιατρικό κομμάτι του αθλητισμού. Ναι μεν οι διαφορές είναι πολλές, ωστόσο οι λίγες ομοιότητες τους δίνουν τη δυνατότητα να πατήσουν πάνω σε αυτό το μοτίβο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τομέα των ηλεκτρονικών αθλημάτων και έχει ενδιαφέρον το πως θα προχωρήσει.

Πηγή: dotesports.com

Comments

Scroll To Top