Τα έσοδα του Disguised Toast από το streaming δεν τα λες και λίγα

10 μήνες πριν.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Ένα βίντεο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέβασε ο Jeremy “Disguised Toast” Wang. Ο γνωστός streamer αποφάσισε να μας πάει μια βόλτα στα… παρασκήνια, ώστε να δούμε περίπου πόσα χρήματα βγάζει εκείνος και άλλοι content creators.

Όπως μας λέει, το εισόδημα ενός streamer χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Δωρεές (donations), διαφημίσεις, εγγραφές (subs) και χορηγίες. Τα donations αποφέρουν περίπου 2.500$ μηνιαίως στον Toast, ενώ τα ads 4.000$. Τα έσοδα από τα subscriptions διαφέρουν ανάλογα με τον streamer (άλλοι λαμβάνουν το 50% και άλλοι το 70% με το περίσσευμα να πηγαίνει στο Twitch)

Οι 4.000 subscribers φέρνουν 14.000 δολάρια στον Wang. Όπως είναι προφανές όσο περισσότερους subs έχεις, τόσα περισσότερα χρήματα βγάζεις. Πάρτε για παράδειγμα τον Tyler “Ninja” Blevins, που αγγίζει τα 423,500$ έχοντας 121,000 υποστηρικτές (σύμφωνα με τον Disguised Toast).

Για το τέλος άφησε τις χορηγίες που υπάρχουν με διάφορες μορφές (sponsored tweets, Instagram posts, streams κ.ο.κ.). Αναφέρει πως ένα streamer μπορεί να βγάλει από 0.01$ έως 1$ ανά χρήστη την ώρα στα sponsored streams.

Mε έναν πρόχειρο υπολογισμό – καθώς θα τα νούμερα των viewers αλλάζουν καθημερινά – ο Disguised Toast βγάζει περίπου 240.000 δολάρια το χρόνο, χωρίς τους φόρους. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται χορηγούμενα streams ή posts. Καθόλου άσχημο εισόδημα για κάποιον που κάνει αυτό που αγαπάει.

Πηγή: dotesports.com

Comments

Scroll To Top