Η Valve καταδίκασε την ρατσιστική συμπεριφορά επαγγελματιών παικτών Dota 2

7 μήνες πριν.

Καμία ανοχή από την εταιρεία που προειδοποιεί για αυστηρές τιμωρίες.

Θέση για τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς επαγγελματιών παικτών – απέναντι σε ομάδες/παίκτες της Κίνας – πήρε η Valve. Με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της, ζητά από τις ομάδες να ετοιμάσουν αυστηρές ποινές για παραπτώματα τέτοιου είδους.

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε στο site της Valve

«(Η συμπεριφορά αυτή) Κάνει τους fans να νιώθουν εχθροί, μειώνει και προσβάλει ολόκληρες ομάδες και τις κάνει να νιώθουν ασήμαντες. Στο μέλλον, περιμένουμε όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα τουρνουά μας να καταλογίζουν ευθύνες στους παίκτες τους και να έχουν προετοιμάσει σκληρές τιμωρίες για παίκτες που εκπροσωπούν με άσχημο τρόπο το Dota community.

Πάντα ήμασταν της λογικής του να αφήνουμε τους παίκτες να είναι ο εαυτό τους και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι ήταν εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, περιμένουμε από επαγγελματίες παίκτες να καταλαβαίνουν πως εκπροσωπούν το Dota community ανεξάρτητα από το που βρίσκονται. Οι λέξεις έχουν μεγάλη σημασία.

Κάποιοι άνθρωποι ίσως δεν συμφωνούν ή καταλαβαίνουν πως κάποιες λέξεις είναι επιβλαβείς αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι για εκείνους που τις ακούν. Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς παίκτες την περασμένη εβδομάδα, πόνεσε πολλούς fans και αυτή τη συμπεριφορά την καταδικάζουμε«.

Διαβάστε εδώ την πλήρη ανακοίνωση.

Πηγή: www.pcgamer.com

Comments

Scroll To Top