Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των 20 ετών ο swatter Tyler Bariss

7 μήνες πριν.

Δήλωσε ένοχος για φόνο εξ’ αμελείας και άλλες κατηγορίες.

O Tyler Barriss, ύποπτος για το swatting που οδήγησε στο θάνατο ενός ανθρώπου στην Wichita τον Δεκέμβρη, δήλωσε ένοχος την Τρίτη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη ή ίση των 20 ετών. Ο 25χρονος παραδέχτηκε πως ευθύνεται για το περιστατικό της 28ης Δεκεμβρίου 2017.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως δέχτηκε να κάνει την κλήση για το swatting ύστερα από έναν καβγά δύο παικτών Call of Duty για ένα στοίχημα. Ο ένας εκ των δύο έδωσε άλλη διεύθυνση με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Andrew Finch. Και όλα αυτά για ένα στοίχημα 2 δολαρίων…

Στην κατάθεση του ανέφερε πως οι δύο παίκτες ήταν οι Casey Viner και Shane Gaskill που περιμένουν να οριστεί η δίκη τους. Ο Viner ήταν εκείνος που ζήτησε να γίνει το swatting νομίζοντας πως έδινε τη διεύθυνση του Gaskill. Αυτά όσον αφορά την υπόθεση στο Kansas γιατί υπάρχει και συνέχεια. Ο Barriss δήλωσε πως έκανε φάρσες για βόμβα στα κεντρικά γραφεία του FBI και της FCC.

Αποφάσισε να δηλώσει ένοχος για ακόμα 46 ακόμα κατηγορίες, με τις περισσότερες να αφορούν κλήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σχολεία σε περισσότερες από 12 πολιτείες. Η απόφαση αναμένεται στις 30 Ιανουαρίου 2019.

Comments

Scroll To Top