Οι Esports fans παρακολούθησαν 190 εκ. ώρες LoL, Overwatch, CS:GO και Dota 2 το 2018!

6 μήνες πριν.

H έρευνα αφορά μόνο τα τέσσερα major events.

Μια ακόμα εξαιρετική χρονιά από πλευράς θεαματικότητας ήταν το 2018 για τα esports. Σύμφωνα με την έρευνα του Newzoo (εταιρεία που ασχολείται με την στατιστική σε esports και όχι μόνο) τα League of Legends, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive και and Dota 2 συγκέντρωσαν 190.1 εκατομμύρια ώρες προβολών!

Και πριν προχωρήσουμε παραπέρα να ξεκαθαρίσουμε πως η συγκεκριμένη μέτρηση αφορά μόνο τέσσερις διοργανώσεις (και μόνο Twitch και Youtube). To Lol World Championship, το ELEAGUE Major Boston, το The International 2018 και τους τελικούς του Overwatch League.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα η κορυφή ανήκει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του League of Legends (81 εκατομμύρια ώρες), με το ELEAGUE Major του CS:GO να βρίσκεται στη 2η θέση αλλά με μεγάλη διαφορά (54 εκατομμύρια ώρες). Λίγο πιο πίσω με 49.3 εκ. ώρες προβολών είναι το The International.

Το νεότερο σε ηλικία Overwatch έφτασε τις 5.6 εκ. ώρες σε Twitch και Youtube, με τις περισσότερες να έρχονται από τα επίσημα κανάλια του Overwatch League. Θυμίζουμε ωστόσο πως αυτή ήταν μόλις η πρώτη χρονιά της διοργάνωσης.

Πηγή: newzoo.com

Comments

Scroll To Top