Δίμηνη αναστολή άνευ αποδοχών για τον COO της Riot Games

7 μήνες πριν.

Στο άκουσμα της είδησης κάποιοι ζήτησαν μεγαλύτερη τιμωρία.

Τον περασμένο Αύγουστο το Kotaku δημοσίευσε μια έρευνα που πραγματοποίησε τα αποτελέσματα της οποίας έδειχναν πως το εργασιακό περιβάλλον στη Riot ήταν «τοξικό». Μετά από πολλές συζητήσεις & συνεντεύξεις με πρώην και νυν υπαλλήλους, το όνομα που ακουγόταν περισσότερο ήταν εκείνο του Scott Gelb.

Ο 40χρονος COO της εταιρείας φέρεται να παρενοχλούσε συναδέλφους τους και κυρίως τις γυναίκες. Όπως είχε γραφτεί μεταξύ άλλων έκανε απαράδεκτα αστεία, όπως το να αγγίζει τα γεννητικά όργανα εργαζομένων και να αερίζεται δίπλα στο πρόσωπο τους. Μετά από εσωτερική έρευνα η Riot αποφάσισε να τιμωρήσει τον Gelb με δύο μήνες άνευ αποδοχών και υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Στο πλαίσιο της συνεχόμενης προσπάθειας μας να εξελισσόμαστε, ερευνούμε ενδελεχώς όλες τις κατηγορίες μέσα από την απαραίτητη διαδικασία«, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο ESPN πριν λίγες ώρες για να συνεχίσει:

«Για αυτό το λόγο, εξωτερικός νομικός σύμβουλος πραγματοποίησε έρευνα σχετική με τις κατηγορίες για τον Scott Gelb. Μετά από προσεκτική ανάλυση και επεξεργασία των ευρημάτων, η ειδική επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Riot κατέληξε (σε ποινή) σε υποχρεωτική άδεια 2 μηνών άνευ αποδοχών, μαζί με εκπαίδευση«.

Σύμφωνα με όσα γράφουν τα μέσα από τις ΗΠΑ, αρκετοί εργαζόμενοι αντέδρασαν στο μέγεθος της ποινής, καθώς θεώρησαν πως ο chief operating officer έπεσε στα «μαλακά». Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια.

Πηγή: dotesports.com

Comments

Scroll To Top