Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας λέει πως «τα Esports δεν υπάρχουν»

6 μήνες πριν.

Αντίθετος στα Esports ως Ολυμπιακό άθλημα ο Alfons Hörmann.

Εναντιώνεται στην ιδέα της εισαγωγής Esports στους Ολυμπιακούς αγώνες ο Alfons Hörmann, πρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας.  Σε πρόσφατη δήλωσή του, είπε πως «τα Esports δεν υπάρχουν» και «δεν θα συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα».

Τα σχόλια του Hörmann συμβαδίζουν με αυτά του Peter Beuth, Υπουργού Αθλητισμού της Γερμανίας, ο οποίος είχε συγκρίνει τα Esports με το πλέξιμο και εξέφρασε γερή εναντίωση σε κυβερνητική υποστήριξη για προγράμματα Esports. Ο Beuth μάλιστα υποστηρίζει τη κατάργηση του όρου «Esports», καθώς θεωρεί πως «δεν έχουν κάποια σχέση με αθλητισμό».

Πάντως, η Γερμανική Ολυμπιακή Ομοσπονδία αποδέχεται τα Esports σε ένα βαθμό, θεωρώντας πως ηλεκτρονικοί προσομοιωτές αθλητισμού (π.χ. FIFA) είναι σημαντικοί για την ανάπτυξη του αθλητισμού και αθλητικών οργανισμών. Αναγνωρίζει επίσης το gaming ως κομμάτι της καθημερινής κουλτούρας της νέας γενιάς, αλλά όχι ως ξεχωριστή αθλητική δραστηριότητα, που θα τηρούσε τα κριτήρια για υποστήριξη από την ομοσπονδία.

Υπάρχει όμως υποστήριξη για τα Esports μέσα στη Γερμανική κυβέρνηση, με τη Dorothee Bär, Υπουργό Ψηφιοποίησης, θα κάνει tweet τον περασμένο Οκτώβριο λέγοντας «τα Esports είναι αθλητισμός».

Πηγή: www.pcgamer.com

Comments

Scroll To Top