Ο TF Blade πέθανε εσκεμμένα ώστε η αντίπαλη ομάδα να μην κάνει remake το game

4 ημέρες πριν.

Έδωσε XP στον αποσυνδεδεμένο jungler «αυτοκτονώντας» στο αντίπαλο fountain.

Εδώ και μερικά χρόνια η Riot έχει προνοήσει ώστε να μην χρειάζεται οι ομάδες που έχουν ένα μέλος λιγότερο (είτε από dc, είτε από επιλογή) να παίξουν 4 vs 5. Το «Remake» είναι διαθέσιμο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και αφού έχουν περάσει 3′ που τουλάχιστον ένα μέλος είναι ανενεργό ή εκτός game.

Σε περίπτωση βέβαια που ο παίκτης κουνηθεί ή πάρει XP, η ομάδα του δεν έχει δικαίωμα να ακυρώσει το game. Ο Ashkan «TF Blade» Humayouni – αναπληρωματικός top laner της Team Liquid – βρέθηκε σε ένα τέτοιο game και επέλεξε να πάρει εκείνος την απόφαση για την αντίπαλη ομάδα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Lee Sin πήρε άθελα του teleport αντί για smite και βγήκε ώστε να δώσει στους συμπαίκτες του την ευκαιρία για remake.

TFblade walks into enemy base and gives DCD enemy EXP so they can’t remake from r/leagueoflegends

Όταν ο TF Blade το αντιλήφθηκε αυτό αποφάσισε να κάνει μια όχι και τόσο κομψή κίνηση. Έτρεξε ως το αντίπαλο fountain ώστε να πεθάνει, να πάρει ο αποσυνδεδεμένος παίκτης XP και να μην μπορέσει να ακυρώσει το παιχνίδι η αντίπαλη ομάδα. Μετά το περιστατικό υπήρξαν μερικές έντονες αντιδράσεις (κυρίως στο Reddit).

«To Reddit είναι τόσο γα@@@@νο πράγμα όταν έχει να κάνει με δημοφιλείς streamers. Οι πνευματικές κωλοτούμπες που κάνουν κάποιοι για να τους υποστηρίξουν είναι απίστευτες. Αν ήταν κάποιος σαν τον IWillDominate το θέμα αυτό θα είχε 1000 σχόλια που θα ζητούσαν permaban», έγραψε ένας από τους χρήστες.

Δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα, πάντως είναι μια καλή ευκαιρία για την Riot Games να επανεξετάσει το remake system και να το κάνει πιο αποτελεσματικό. Για καλό και για κακό πάντως αν έχετε afk και σκοπεύετε να κάνετε remake, μην ενημερώνετε την αντίπαλη ομάδα εκ των προτέρων.

Πηγή: dotesports.com

Comments

Scroll To Top